Cum sa decorezi un living micut

cum-sa-decorezi-un-living-micut-12

Cand te apuci de amenajarea de interior pentru un living mic trebuie sa tii cont de cateva reguli, Nu sunt grele, majoritatea tin de bunul simt, insa trebuie respectate.

In living stai cel mai mult cand esti acasa, si conteaza enorm atunci cand spatiul este decorat in stilul tau favorit.

DEZORDINEA

Nicaieri nu arata bine dezordinea, dar un living micut trebuie ordonat la maxim. Creeaza cat mai multe spatii de depozitare ascunse, inventive: sub masuta de cafea, nise false, dulapuri suspendate (cu limita insa, pentru ca un corp suspendat are tendinta de a umple repede un spatiu, dominand-ul) etc.

Esential este sa incerci sa renunti la lucrurile de care nu ai nevoie. Arunca repede ce nu folosesti, si fa-ti din asta un obicei!

cum-sa-decorezi-un-living-micut-1

cum-sa-decorezi-un-living-micut-2

cum-sa-decorezi-un-living-micut-3

 

PREA MULTA MOBILA

Intr-un living mic este posibil sa nu ai loc pentru o canapea, doua fotolii, masa de cafea si mobilier tv etc. Renunta la unele elemente, sau adauga unul cate unul, progresiv, pana ajungi la varianta corespunzatoare. In acest fel vei elibera spatiul si vei reduce dezordinea.

cum-sa-decorezi-un-living-micut-4

cum-sa-decorezi-un-living-micut-5

cum-sa-decorezi-un-living-micut-6

 

MOBILIERUL ESTE PREA MARE

Nu decora cu obiecte mici un spatiu mare, si invers. Asadar in livingul tau “pitic”, incearca pe cat posibil sa adaugi piese de mobilier mici, fara prea multe briz-briz-uri, de preferat in culori neutre. Continua asa si cu restul decoratiunilor: covor, corpuri de iluminat etc.

cum-sa-decorezi-un-living-micut-7

cum-sa-decorezi-un-living-micut-8

cum-sa-decorezi-un-living-micut-9

 

PREA MULTA CULOARE SI MODEL REPETITIV

In spatiile mici totul este sa nu exagerezi, mai ales in privinta culorilor puternice si a modelelor repetitive (tapet, stencil). Nuantele inchise si esentele de lemn intunecate au tendinta de a micsora un spatiu, asa ca nu le folosi.

Foloseste culori neutre, iar paleta de culori sa fie de maxim 3. Adauga cat mai mult alb : )

cum-sa-decorezi-un-living-micut-10

cum-sa-decorezi-un-living-micut-11

cum-sa-decorezi-un-living-micut-12

 

LUMINA, LUMINA, LUMINA

Ca sa castigi spatiu, redu iluminatul de pardoseala (lampi, veioze) si adopta lumini incastrate in perete. Sporeste iluminatul prin folosirea nuantelor deschise ale parchetului, peretilor si a decorului. O alta solutie este iluminatul special de podea. (asa cum au unele scari)

cum-sa-decorezi-un-living-micut-14

cum-sa-decorezi-un-living-micut-13

poze-finale-duplex-tineretului-16

amenajari-interioare-de-lux-19

Daca totusi simti ca vrei ajutorul unui designer, noi iti stam la dispozitie, gratuit !
Ne poti suna de luni pana vineri intre 10.00 si 18.00 la numarul 0745.950.373, sau scrie-ne un mail la comenzi@zazui.ro.

Sursa fotografii: ZAZUI, Pinterest, SpotOnDesign

Lasă un răspuns